FRANGELICO | triass
15818
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15818,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

FRANGELICO

Category
0,7 l, Likiery
About This Project

FRANGELICO

Pojemność: 0,7 l
Ilość alkoholu: 20 %

To włoski likier orzechowy produkowany w regionie Piedmontu, w północnych Włoszech. Jego historia sięga XVII wieku i związana jest nierozłącznie z osiedlaniem się mnichów w tym rejonie. Podania głoszą, że żyjący w górach pustelnik, zakonnik Angelico (Fra Angelico) był wielkim mędrcem i „znawcą” natury. Używał swojej wiedzy i umiejętności również do tworzenia niezwykłych „kompozycji” alkoholowych. Jedna z receptur została przygotowana z użyciem lokalnych orzechów, których w okolicy było pod dostatkiem. Dzisiejsza nazwa likieru jest uhonorowaniem jego osiągnięć.

Musisz mieć 18 lat, by móc odwiedzić tę stronę.

Potwierdź swój wiek